Põhi:
200g tumedat šokolaadi
200g margariini
4 muna
1,5dl suhkrut
1dl jahu
1tl küpsetus-
pulbrit
Vahukoore-
kreem:
200ml vahukoort
4spl suhkrut
2spl želatiini
30ml vett
25g šokolaadi
Šokolaadikreem:
200ml vahukoort
250g piimašokolaadi
50g võid
kaunistamiseks nonparelle, šokolaadilaaste...
Põhja jaoks sulatada šokolaad koos margariiniga, lasta jahtuda. Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks. Munavahu sisse segada jahutatud šokolaadisegu. Lisada jahu koos küpsetuspulbriga. Küpsetada ümaras koogivormis 200 kraadi juures 40 minutit. Lasta jahtuda, lõigata põhi horisontaalselt pooleks. Vahukoorekreemi jaoks paisutada želatiin vees ja seejärel sulatada kuumaveevannis. Vahukoor vahustada suhrkuga, vahu hulka segada ettevaatlikult želatiin. Viimasena lisada riivitud šokolaad. Määrida kreem põhjale ja tõsta peale teine põhi. Pealt katta tort šokolaadikreemiga. Selleks kuumutada vahukoor keemiseni, lisada piimašokolaad ja või ning segada ühtlaseks massiks. Lasta kreemil enne tordile panemist külmikus 2 tundi jahtuda. Soovi korral kaunistada tort. Lasta tordil 4 tundi kuni üleöö külmikus seista.
No comments:
Post a Comment