Thursday, April 7, 2011

Mustikakook sidrunipuruga

125g margariini
1,5dl piima
1,5dl hapukoort
3 muna
1,5dl suhkrut
5dl nisujahu
1sl küpsetus-
pulbrit
2,5dl mustikaid
Sidrunipuru:
75g võid
1,5dl nisujahu
1dl suhkrut
1sl vanill-
suhkrut
1sl riivitud sidrunikoort

Sulatatud margariin segada piima ja hapukoorega. Munad vahustada suhkruga, lisada margariinisegule. Jahu koos küpsetuspulbriga segada tainasse. Viimasena lisada ettevaatlikult segades mustikad. Sidrunipuru jaoks segada kuivained koos sidrunikoorega omavahel ning seejärel lisada külm või ja hakkida kahvliga puruks. Taigen valada 20x30cm ahjuplaadile ja puistata üle sidrunipuruga. Küpsetada 200 kraadi juures 30-40 minutit.
Retsept raamatust "Plaadikoogid ja -pirukad", kus on sidruni asemel kasutatud laimi. Kuna minul aga laimi hetkel käepärast ei olnud, lisasin sidrunikoort. Ma arvan, et maitsev on kook mõlemat pidi. :)

No comments:

Post a Comment