Monday, January 3, 2011

Lumehelbetort

Tordipõhi:
100 g marga-
riini
2 muna
2 dl suhkrut
200 g hapu-
koort
3 dl nisujahu
2 tl küpsetus-
pulbrit
Tordi vahele:
2 dl pohla-
moosi
Kookoskreem:
400 g kookos-
piima
1 dl suhkrut
3 sl kartulitärklist
50 g valget šokolaadi
100 g maitsestamata toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
1 dl rõõska koort
Kaunistuseks:
0.5 dl kookoshelbeid
50 g valget šokolaadi

Kookoskreemi jaoks kuumutada potis kookospiim ja suhkur. Lisada kartulitärklis, segada vispliga, et ei tekiks tükke. Kui segu on paksenenud, lisada tükeldatud valge šokolaad ja segada. Seejärel lisada toorjuust. Kui kreem on täielikult jahtunud segada juurde vahustatud vahukoor.
Põhja valmistamiseks vahustada sulatatud margariin suhkru ja munadega. Lisada hapukoor ning omavahel segatud kuivained. Küpsetada ümaras koogivormis 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Jahtunud põhi lõigata pooleks. Alumisele poolele määrida pohlamoos. Selle peale umbes pool kookoskreemist. Siis asteda peale teine põhi ja määrida sellele ülejäänud kreem. Kaunistada kookshelveste ja šokolaadiga.

No comments:

Post a Comment