Saturday, August 7, 2010

Mustriline tort


Põhi:
3 muna
100g suhkrut
50g nisujahu
1tl küpsetus-
pulbrit
2spl kakaod
Täidis:
150g toorjuustu
100g suhkrut
300g kohupiima-
pastat
2tl želatiini
rosinaid
likööri
Kate:
200ml vahukoort
300g kohupiimapastat
100g suhkrut
vanillsuhkrut
2tl želatiini
kaunistamiseks šokolaadi

Põhja tarvis vahustada munad suhkruga tugevaks vahuks ning segada ettevaatlikult juurde kuivained. Küpsetada ümaras koogivormis 200 kraadi juures 20 minutit, niikaua, kui koogi sisse pistetud puutikk jääb kuivaks. Lasta jahtuda ja lõigata pooleks. Täidiseks segada omavahel toorjuust, kohupiim ja suhkur. Žealtiin paisutada väheses vees ja sulatada. Segada kohupiimamassi hulka. Rosinad leotada likööris. Asetada üks tordipõhi alusele. Selle peale puistada rosinad ning seejärel täidis. Panna peale teine tordipõhi. Katteks vahustada vahukoor, kohupiimapasta segada suhkrutega. Želatiin paisutada väheses vees ja sulatada. Segada kohupiimapasta hulka ning lõpuks lisada ettevaatlikult vahukoor. Lasta mõnda aega tarretuda ning määrida siis tordile. Kaunistada šokolaadiga.

No comments:

Post a Comment