Tuesday, July 20, 2010

Kolmekihiline sõstrakook martsipaniga

1.kiht:
150g martsipani-
massi
100g margariini
2 muna
1,5dl suhkrut
1tl vanill-
suhkrut
2dl suhkrut
200g musti sõstraid
2.kiht:
100g martsipani-
massi
2dl hapukoort
3.kiht:
200g musti sõstraid
2dl mahla
20g želatiini
1. kihti tarvis riivida martsipanimass. Margariin sulatada, munad vahustada suhkruga. Marjad segada vanillsuhkru ja jahuga. Munavahule lisada sulatatud margariin, riivitud martsipan ja marja-jahusegu. Suruda tainas 22cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpsetada 200 kraadi juures 25 minutit. 2. kihi jaoks riivida martsipan ja segada hapukoorega. Laotada saadud segu põhjale. Küpsetada veel 10 minutit, kuni põhja keskele torgatud tikk jääb puhtaks. Lasta jahtuda ja jaotada ühtlase kihina peale marjad. Želatiin paisutada vees ja sulatada vesivannil ning segada mahlaga. Niristada marjadele.
Allikas: Suvetoidud

No comments:

Post a Comment