Sunday, October 24, 2010

Hõrk maasikatort

Põhi:
4 muna
2dl suhkrut
400g hapu-
koort
3dl nisujahu
2tl küpsetus-
pulbrit
Biskviitpõhi:
3 muna
1dl suhkrut
3spl nisujahu
Moositäidis: 200g maasikatoormoosi
Toorjuustutäidis: 100g maasikatoormoosi 150g toorjuustu 0,5dl suhkrut
Kate: 250g toorjuustu 150ml vahukoort 1dl suhkrut
Kaunistamiseks: 200ml vahukoort maasikalisandit lilleõisi nonparelle

Põhjaks vahustada munad suhkruga, lisada vahustamise käigus hapukoor. Seejärel sega juurde jahu koos küpsetuspulbriga. Küpsetada 20x30 cm suuruses koogivormis 200 kraadi juures umbes 15-20 minutit. Lasta jahtuda ja lõigata pooleks. Biskviitpõhja jaoks vahustada munad suhkruga, ettevaatlikult sisse segada jahu. Küpsetada samasuures koogivormis 10-15 minutit. Lasta jahtuda. Tordi kokkupanekuks asetada kõige alla üks esimesena küpsetatud põhjadest, selle peale määrida 200g maasikatoormoosi. Peale asetada teine põhi, sellele määrida omavahel kokku segatud toormoos, toorjuust ja suhkur. Kõige peale panna biskviitpõhi. See katta kreemiga, kus on kokku vahustatud toorjuust, vahukoor ja suhkur. Tordi äär kaunistada vahukoorega. Mina lisasin vahukoorele maasikalisandit. Tordi peale panna lilleõisi, nonparelle.

No comments:

Post a Comment