Sunday, June 20, 2010

Rabarberi-hapupiimakook

Allikas: Suvetoidud
300g rabarbereid
1+3,5dl suhkrut
4dl jahu
1tl söögisoodat
näpuotsaga soola
0,5tl kaneeli
0,5tl riivitud muskaatpähklit
100g margariini
2 muna
2,5dl hapupiima
1dl kookoshelbeid
Purukate:
4spl jahu
4spl pruuni suhkrut
50g margariini

Rabarberid koorida, hakkida ja sedaga 1dl suhkruga. Segada jahu, sooda, sool, kaneel ja muskaatpähkel. Margariin vahustada 3,5dl suhkruga ja kloppida ükshaaval juurde munad. Margariinivaht segada vaheldumisi hapupiimaga jahu hulka. Juurde segada rabarberid ja kookoshelbed. Tõsta tainas suurele ahjuplaadile. Katte tarvis segada jahu ja pruun suhkur ning selle hulka hakkida margariin. Raputada saadud puru koogile. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni koogi sisse pistetud tikk jääb puhtaks.

No comments:

Post a Comment