Monday, August 30, 2010

Baiivi tort

Tume põhi:
75g margariini
1,5dl suhkrut
2 muna
125g hapukoort
3dl nisujahu
2spl kakaod
1tl küpsetus-
pulbrit
Hele põhi:
3 muna
0,75dl suhkrut
4spl nisujahu
Vahele:
300g kohu-
piimapastat
1dl suhkrut
3 banaani
immutamiseks piima
Peale:
170g toorjuustu
300ml vahukoort
1,5dl suhkrut
3 kiivit

Tumeda põhja tarvis vahustada sulatatud margariin suhkru ja munadega. Juurde segada hapukoor, jahu, kakao ja küpsetuspulber. Küpsetada 225 kraadi juures 15-20 minutit. Lasta jahtuda ja lõigata põhi pooleks. Heleda põhja jaoks vahustada munad suhkruga tugevaks vahuks ja seejärel segada ettevaatlikult juurde jahu. Küpsetada 200 kraadi juures 10-15 minutit. Lasta jahtuda.
Kohupiimapasta segada kokku suhkruga. Banaanid lõigata viiludeks. Tordi kokku panemiseks panna kõige alumiseks põhjaks tume põhi. Selle peale määrida pool kohupiimasegust ja selle peale laduda pooled banaaniviilud. Järgmisena asetada peale hele põhi, seda immutada vähese piimaga. Heledale põhjale
määrida ülejäänud kohupiimasegu ja laduda peale banaanid. Kõige pealmiseks kihiks panna tume põhi. See immutada piimaga. Katteks vahustada toorjuust 1dl suhkru ja 100ml vahukoorega. Määrida kreem tordi peale ja külgedele. Ülejäänud vahukoor vahustada 0,5dl suhkruga, kaunistada tort. Peale laduda kiivilõigud.

2 comments:

  1. mimmu, mul on sulle veel 1 retsept.
    Nii: vaja oleks pool liitrit vett, ja kilo suhkurt. segad segi, paned jääkappi kausiga. tunni pärast välja, keerad koogi tagurpidi taldrikule, küünal otsa ja voilaa, valmis!!!!:D

    ReplyDelete