Saturday, May 29, 2010

Rabarberi-mandlikook

Põhi:
150g margariini
1dl suhkrut
1 muna
3,5dl jahu
1tl küpsetus-
pulbrit

Täidis:
120g margariini
1dl suhkrut
2 muna
100g jahvatatud mandleid
0,5dl jahu
200g rabarberit
50g mandlilaaste, tuhksuhkrut

Margariin sulatada ning juurde kloppida suhkur ja muna. Seejärel segada juurde jahu koos küpsetuspulbriga. Panna tainas ümara koogivormi põhja. Rabarber lõigata tükkideks ja laotada taina peale. Täidiseks segada poolpehme margariin suhkruga, juurde vahustada munad. Sellele lisada jahvatatud mandlid ja jahu. Valada täidis rabarberite peale. Katta mandlilaastudega ja küpsetada 200 kraadi juures 35 minutit. Kaunistada tuhksuhkruga.
Retsept pärineb raamatust "100 kooki 3". Tegin mõningad muudatused.

No comments:

Post a Comment