Tuesday, May 4, 2010

Pidusai toorjuustuglasuuriga

Retsept raamatust "100 kooki 3"
Tainas:
25g pärmi
2,5dl piima
1dl suhkrut
0,5tl soola
7+1dl jahu
100g margariini

Täidis:
50g võid
1dl fariinsuhkrut
1tl kaneeli

Glasuur:
170g toorjuustu
1dl tuhksuhkrut
1sl sidrunimahla
0,5dl vahtrasiirupit

Käesoe piim segada pärmiga. Lisada suhkru ja sool. Segada juurde 7dl jahu. Lõpuks sõtkuda juurde pehme margariin. Lasta tainal kerkida umbes pool tundi. Seejärel tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja rullida lahti. Selle peale määrida pehme või ning ülepuistata kaneeli ja fariinsuhkruga. Keerata taina rulli ja lõigata umbes 2cm laiused tükid. Asetada need ahjupannile tihedalt üksteise kõrvale. Küpsetada 200 kraadi juures 25 minutit. Glasuuri jaoks vipseldada kõik selle komponendid ühtalseks seguks. Niristada glasuur ahjust võetud saiale.

No comments:

Post a Comment