Saturday, March 13, 2010

Šokolaadi-mascarponekook


Põhi:
15 Digestive küpsist
60g maapähkleid
70g margariini
Šokolaadikreem:
150g tumedat šokolaadi
100g piimašokolaadi
250g mascarpone toorjuustu
4 muna
1dl fariinsuhrut
0,5dl kanget kohvi

Maapähklid jahvatada peenikeseks, segada kokku purustatud küpsistega ja lõpuks segada juurde sulatatud margariin. Suruda põhi koogivormi ja küpsetada 200 kraadi juures 20 minutit. Lasta jahtuda. Kreemiks vahustada munakollased fariinsuhruga. Šokolaad sulatada ja lisada kohv. Šokolaadimass valada munakollaste juurde ja segada. Kui segu on natukene jahtunud segada juurde mascarpone. Lõpuks vahustada munavalged ja segada see ettevaatlikult ülejäänud kreemi hulka. Kreem valada jahtunud põhjale ja hoida kooki üleöö külmikus. Soovikorral kaunistada.

No comments:

Post a Comment