Sunday, September 4, 2011

Kohupiimatort lehmakommidega

Põhi:
50g margariini
100g suhkrut
2 muna
150g hapukoort
3dl nisujahu
1tl küpsetus-
pulbrit
Biskviit:
4 muna
5spl suhkrut
4spl nisujahu
Kohupiima-
kreem:
400g kohu-
piimapastat
200ml vahukoort
75g suhkrut
Toorjuustukreem:
200g toorjuustu
200ml vahukoort
50g suhkrut
Vahele 8 lehmakommi
Immutamiseks kohvi

Põhjaks vahustada sulatatud margariin suhkru ja munadega. Lisada hapukoor, segada. Lisada jahu koos küpsetuspulbriga. Küpsetada 225 kraadi juures umbes 20 minutit. Põhi lõigata pooleks. Biskviidiks vahustada munad suhkruga, lisada jahu. Küpsetada 225 kraadi juures umbes 15 minutit. Kõige alla asetada üks põhjadest, immutada kohviga. Määrida üks kolmandik kohupiimakreemist, kus vahukoor on vahustatud ja seejärel segatud kohupiimapasta ja suhkruga. Selle peale panna tükeldatud lehmakommid. Asetada peale biskviit, immutada kohviga. Määrida peale üks kolmandik kohupiimakreemist. Kõige peale asetada teine põhi, immutada kohviga, määrida peale ülejäänud kohupiimakreem. Lasta üleöö seista. Toorjuustukreemiks vahustada vahukoor toorjuustu ja suhkruga. Määrida pool sellest tordile. Teine pool panna tordipritsi ja kaunistada tort. Mina lisasin teisele poolele toorjuustukreemile maasikamaitselist vahukoore stabilisaatorit.

No comments:

Post a Comment