Sunday, September 26, 2010

Võrgutav šokolaaditort

Põhi:
135g jahu
2 munavalget
3 suurt muna
100g suhkrut
immutamiseks piima
Kreem:
100g tumedat šokolaadi
100g piima-
šokolaadi
2 spl želatiini
50ml vett
2 dl piima
100g suhkrut
2 munakollast
4dl vahukoort
Kaunistamiseks:
1 dl vahukoort ja šokolaadi

Põhja jaoks vahustada munad ja munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Seejärel juurde segada jahu. Valada tainas vormi. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Lasta põhjal maha jahtuda ja immutada piimaga. Kreemi tarvis segada munakollased suhkru ja piimaga ning kuumutada madalal kuumusel keemiseni. Juurde lisada sulatatud šokolaadid ja vees paisutatud ning sulatatud želatiin. Segada ühtlaseks ja panna jahtuma. Jahtunud kreemile segada sisse vahustatud vahukoor. Panna kreem tordipõhjale ning lasta külmikus tarduda vähemalt 4 tundi. Soovi korral kaunistada vahukoore ja šokolaadiga.

No comments:

Post a Comment